Mälarögrillen AB
Meny

OM

MÄLARÖGRILLEN ® är utvecklad för kockar – amatörer och proffs – som ställer höga krav. Konstruerad och hantverksmässigt tillverkad för många års problemfri användning. Vi tror att den kan bli en modern klassiker!

MÄLARÖGRILLEN präglas av en enkel men funktionell design och hög kvalitet. Den har utvecklats i samråd med erfarna grillmästare som vet vad som krävs för ett perfekt resultat.

MÄLARÖGRILLEN levereras fullt ihopmonterad och normalt som en ”grillvagn”, lätt flyttbar. Man kan också köpa själva grillen separat för nedsänkning i stationär murad grill, bänkskiva eller liknande.

MÄLARÖGRILLEN är helt rostfri sånär som på några få detaljer. Den kan stå ute året runt utan att ta skada.
Vi lämnar 3 års garanti på allt utom förslitningsdetaljer. Varje exemplar är numrerat och levereras med
individuell servicebok.

MÄLARÖGRILLEN kan kompletteras med en rad tillbehör för ytterligare möjligheter och funktioner.

KJELL OGENSTEDT, FÖRE DETTA NOBELKOCK
VD för MÄLARÖGRILLEN AB. >

Malarogrillen-om2.jpg

Malarogrillen-om.jpg

Knivkultur AB utvecklade Mälarögrillen till dagens mogna och genomtänkta produkt byggd med mångsidighet och kvalitetskänsla som resultat.
Vi har inte haft bråttom. Såväl yrkesfolks som vänner grillentusiasters synpunkter har vi tagit tillvara på och vägt samman till en intressant enhet.
Överallt Mälarögrillen är, möts den med entusiasm vilket vi tror beror på enkel, funktionell design och för att den är nöjaktig att använda.
Vi har anledning att tro att vi faktiskt skapat en blivande klassiker i och med sin genomtänkta och enkla funktion och sin höga kvalitet. En klassiker utmärks ju av att fungera väl i många år och på så vis få en slags relation till brukaren.
Glödbädden höjdjusteras enkelt med veven för att få perfekt värme. Vi har mätt att temperaturen i glöden ligger mellan 320-350 grader, när den är som bäst.
Sänker man bädden går det att maka glöden dit man vill med glödrakan eller fylla på med mera kol eller briketter.
Det tjocka grillgallret lagrar mycket värmeenergi jämnt och länge. Det ger bra kontroll exempelvis grillresultatet vilket går att upprepa om och om igen. Att mönstra köttet eller fisken eller halloumiost blir Ni snart mästare på !
Värmehyllorna i locket fälls upp för att ställa varma formar eller bleck på och därigenom utnyttja värmestrålningen från grillen.
Två krokar följer med för att lyfta ur eller byta grillgaller med. Alternativ till standardgallret är trådgaller, eller gjutjärn, som galler eller stekbord.
Asklådan är rymlig och enkel att tömma genom att lyfta undan luckan i botten.
Fettuppsamlare sitter i bakkant av hållaren till bädden och hakas av för rengöring.
Vår grillhuv är ett av tillbehören och genom dess ventil kan man leda in stektermometern till en tempad köttbit, t.ex.
Stående vindskydd av rostfritt stål ingår. De ställs på var sida om grillgallret och skapar lä kring grillningen om det behövs. Runt underredet kopplas vindskydd av snygg kapellväv, som är dubblerat med silikonväv, vilket tål hög värme.
Grillen är helt rostfri, frånsett några detaljer. Plåten är av 1,5 mm tjockt material och likaså rör till handtag och vagnsstomme, allt är rostfritt.
Grillvagnen flyter runt på fyra hjul och är trots en vikt på cirka sextio kilo inklusive allt, lätt att placera. Hjulen är försedda med rostfria, bromsade byglar och saknar lager som kan rosta.
Vid transport av grillen eller vid förflyttning på ojämnt underlag skall transportsäkringen låsas för att skona vevmekanismen.
Ingår grillen i en murad konstruktion finns en rostfri krage som anpassas till murningen och grillen kan bli utomhus året runt utan att ta skada.
Övriga tillval som till exempel rotissör eller wokring, finns i tillbehörslistan .
Väljer Ni att ta hem ett numrerat exemplar av Mälarögrillen så har Ni en produkt som är lika rolig att använda i många år. Den är byggd för det!

073-505 25 61 • 08-560 361 20 • Wiggeby Gårds Väg 21, Svartsjö • info@malarogrillen.se MÄLARÖGRILLEN ÄR UTVECKLAD AV KNIVKULTUR