Mälarögrillen AB
Meny

HISTORIA

thumbnail_IMG-6056.jpg Kjell besökte Knivkultur 2006 och hade med sig en liten enkel plåtgrill som man kunde reglera värmen på, genom att veva bädden upp och ner några centimeter. Kjell ville att vi skulle ta med oss idén och utveckla den till något mer användbart för grillentusiasten.

20140420_214704.jpg

Vi kom fram till funktionen med parallellarmar, som ökade spelets utväxling och snabbhet. Vi byggde grillen runt konstruktionen i rostfritt material och gav den en snygg design för smidig och rationell användning. Inte bara yrkeskocken utan även grillälskande hemmakocken såg dess fördel.
En var, att grillen kunde inhandlas separat om kunden hade tänkt använda den ilagd utomhus i t.ex. en granitskiva eller en murad konstruktion. Vi gör då en så kallad inmurningskrage med individuell passning.
Mälarögrillen fanns i sin första version med pulverlackat stativ och med höj och sänkbar arbetshöjd plus en utfällbar skärplatta till. Dessa funktioner försvann så småningom eftersom de egentligen ej var nödvändiga och fördyrade Mälarögrillens slutpris. Stativet blev i stället gjort i rostfritt rör.
Vi lärde oss mycket om värme och varmhållning, luftcirkulation och passande material. Grillgallrets utformning och värmehållning, flödet av till och frånluft, olika sorters bränsle, skydd mot drag och vindar, hantering av aska m.m.
Erfarna kockar som Kjell Ogenstedt har använt grillen många gånger och serverat större sällskap på fester och bröllop. Den har varit uthyrd till Caterföretag, som varit mycket nöjda med Mälarögrillen. Den har stått till tjänst vid politikerveckan i Järfälla och fungerat som gatugrill.
Mälarögrillen har förvisso ett ganska högt inköpspris, men är i gengäld en utprovad, genomtänkt kvalitetsgrill, med utmärkt funktion och ett snyggt yttre. Den kommer i numrerad serie och medföljer gör ett s.k. serviceblad som ansvar för den generösa garantin.
I dag är Kjell VD i företaget och han är glad att kunna erbjuda Mälarögrillen i denna utprovade version. Grillen pryder alla verandor och uteplatser och är redo att använda, året om!

181227.jpg

Nya versionen.

073-505 25 61 • 08-560 361 20 • Wiggeby Gårds Väg 21, Svartsjö • info@malarogrillen.se MÄLARÖGRILLEN ÄR UTVECKLAD AV KNIVKULTUR