Mälarögrillen AB
Meny

GRILLTIPS

Lite tips som underlättar Er grillning.

Ställ grillen på ett plant underlag, om det blåser mycket ställ grillen
I lä eller locket uppfällt mot vinden, lås hjulen (vinden gör att man förbrukar mera kol) Använd vindskydden som medföljer grillen.

Ta fram verktyg som du kommer att behöva för din grillning,
Som tex , aluminium folie, silikonborste, olja, kryddor, sprayflaska med vatten, skärbräda, knivar, tänger, termometer, uppläggningsfat etc.

Förbered allt noggrant
Avsätt gott om tid till grillningen och ta uppgiften seriöst, införskaffa
grillkol eller briketter av hög kvalitet och tänd grillen i god tid, använd
ett tändrör, använd inte tändvätska utan träullsbollar, paraffin-kuddar och liknande.

Tänk på att det du ska grilla inte är kylskåpskallt, ta fram i god tid.
Har du marinerat det du ska grilla, ta och låt det rinna av, ev torka av med papper, så får ni ett bättre grillresultat.
Pensla grillgallret med silikonborsten, använd en neutral olja, raps eller solrosolja.

Grilla med direkt eller indirekt värme, fördelen med en större grill är
Att du kan koncentrera grillkolen till ena halvan av grillen, det gör att du kan grilla med direkt värme på den ena sidan och indirekt värme på halvan utan kol.
Den färdiggrillade maten kan vila på hyllorna i locket, eller på indirekt värme sidan.
Tajma rätt, grillat är godast när det är riktigt varmt! Se till att bordet är dukat och att tillbehör är klara när maten väl lyfts från grillen.

Reglera värmen på kolbädden genom att sänka ner kolbädden med
veven och flytta kolen med den långa skrapan till där man vill ha värmen.
Gjutjärnsstekbordet är bra till att steka hamburgare, bacon etc.

Låt köttet vila på de övre hyllorna i locket, i en form eller på folie, kolla tempen med en IR tempmätare vilken temphyllan har,
70°-80°grader är en bra vilotemp.

Grillmedkapell.jpg

073-505 25 61 • 08-560 361 20 • Wiggeby Gårds Väg 21, Svartsjö • info@malarogrillen.se MÄLARÖGRILLEN ÄR UTVECKLAD AV KNIVKULTUR